Hur du hittar det bästa hotellet

En semester kan bli helt förstörd om hotellet inte lever upp till ens förväntningar. Dåliga faciliteter, låg standard och falsk marknadsföring kan leda till att du hamnar på ett hotell som du önskar att du aldrig hade hört talas om. För att det inte ska hända dig tänkte vi dela med oss av de bästa tipsen vi har sett och hört när det gäller att leta hotell. 

Vad prioriterar du?

Skriv en lista på vad du tycker är viktigt med ditt semesterboende. Är gratis wi-fi extra viktigt eller kan du leva utan det? Vill du kunna checka ut senare på dagen? Hur många stjärnor ska hotellet vara och måste det ligga centralt eller är du ute efter lantligare övernattning? När du väl har en lista är det lättare att sortera bland alla hotell som finns där ute.

Hitta bra kedja

Ett sätt för att göra snabba beslut är att fundera på vilka hotell du bott på tidigare och om de tillhör en större kedja? Då har du alltid ett säkert kort när du ska resa till platser du inte varit tidigare, du vet vad du kan förvänta dig och chansen är hög att du kommer bli nöjd med ditt rum.

Tidigare boende

Hitta sajter där tidigare gäster har recenserat hotellet och berättat om sina erfarenheter. Recensioner som är på hotellets egna sajt kan du ta med en nypa sajt. Det som står på sajten är säkert sant men de kommer aldrig att publicera recensioner från mindre nöjda gäster så du kan inte se båda sidorna av mynten. Vissa kan ha varit helnöjda men resten missnöjda.