Välja snö eller sol denna vinter

Med vintertider i full far är det många som ger sig ut och reser. Somliga väljer orter med fylld med snö medan andra föredrar varmare breddgrader där sol och bad väntar. Många föredrar den ena typen av semester över den andra men det finns även dem som gillar båda.

Snö och äventyr

De som väljer snölandskapen gör ofta det med specifika vinteraktiviteter som skidåkning i åtanke. Som tur är finns det ju många orter här hemma i Sverige som blir full av snö under vintern och arrangörer som Skistar kan lätt guida en till fantastiska upplevelser i några av Sveriges främsta skidorter.Men utöver Sverige finns det många andra fantastiska skidorter i världen. Europa och specifikt de länder som delar på alperna har även de utmärkta backar och är populära alternativ bland de som inte har något emot att lägga ut lite mer pengar på semestern. De som vill resa ännu längre bort kan alltid vända blicken mot USA där de nordliga staterna får sin beskärda del av snön, eller Kanada som ju är känd för det mesta när det kommer till vintersporter.

Sol och avslappnig

Den andra kategorin av vintersemestrare är de som helst av allt vill komma bort från snön och längtar tillbaka till sommartiderna. Vi tänker ju väldigt ofta på vintermånaderna som vinter för hela världen. Men detta är en bias på norra halvklotet. Reser man söder över ekvatorn är det ju sommartider där när vi har vinter. Vilket betyder att det finns väldigt mycket att välja mellan om man vill ha lite extra sol under våra vintermånader.Thailand är ett mycket populärt alternativ bland vinterresor och har varit det en längre tid. Det är också många som väljer destinationer som Florida i USA eller Cancun i Mexiko.